Blogs van de 'vakidioot'

Welkom bij mijn blog. Ik ben al 15 jaar obsessief bezig met persoonlijke ontwikkeling. De kennis waar jij het meeste aan gaat hebben deel ik hier met jou. 

Laatste blogs

Groei met bewezen technieken naar de beste versie van jezelf

Deze catastrofale fout maak jij als professional

Leer in dit artikel hoe je door de bomen het bos weer ziet in een wereld waarin meer geroepen dan geleverd wordt. Pas de principes uit dit artikel toe en maak stappen op je gezondheid, financiën ÉN in je carrière

Lees meer

5 van deze 6 vormen van honger zijn eigenlijk geen honger

Heb jij weleens dat je eet terwijl je eigenlijk niet wilde eten? Wil jij weten waar je honger vandaan komt?

In deze training vertel ik je welke 6 vormen van honger er zijn. 5 van deze vormen zijn eigenlijk geen honger. Leer ze herkennen en het wordt makkelijker om gezondere keuzes te maken.

Lees meer

Handleiding gezondheid voor de professional die het maximale uit zijn leven wil halen

Wil jij weten hoe je een gezonde levensstijl combineert met een goede carrière en dat terwijl je in het weekend nog kan genieten van een borrel met vrienden?

Ik beloof je dat dit het beste artikel is dat jij vindt op het internet inzake voeding voor professionals. Grootspraak? Nee. Lees het en...

Lees meer

Hawesome membership - Veelgestelde vragen Health maand

Tijdens de eerste maand van het Hawesome membership worden er veel vragen gesteld over voeding. In een FAQ / Veelgestelde vragen sessie behandel ik deze voor de Hawesome members.

In deze video deel ik een deel van deze veelgestelde vragen ook met jullie.

Lees meer

Jouw lichaam wil niet te zwaar zijn

Wil jij weten waarom sporten een slecht idee is als jij wilt afvallen? Wat er 5x schadelijker is dan roken?

In deze training leg ik je een simpele techniek uit om gezonder, fitter en slanker te worden.

Lees meer

Het beroemdste timemanagement model dat je echt moet kennen 

Vraag jij je weleens af hoe het kan dat sommige mensen zo ontzettend veel voor elkaar krijgen? Terwijl moeite hebt met de week door te komen omdat je het zo druk hebt?

Wil jij weten wat het geheim is van productiviteit?

In deze training deel ik met jou misschien wel het belangrijkste model op het gebied van timemanagement.

Lees meer

Dankbaarheid. Hoe dankbaarheid je gaat helpen meer te bereiken 

Heb jij weleens dat jij kijkt naar een situatie en dat je denkt waarom gaat dat nou niet anders? Dat jij je frustreert omdat je denkt dat kan toch veel beter? Dit zijn de momenten om dankbaarheid te tonen. Dankbaar zijn helpt je namelijk enorm om jezelf beter te voelen en om meer te bereiken. 

In deze blog 3 tips om dankbaarheid verder te ontwikkelen. 

Lees meer

Leven leuker maken? 4 stappen voor meer uitdagingen in het leven

Vraag jij je weleens af hoe je je leven leuker kan maken? Hoe je zorgt voor meer uitdagingen in het leven? Heb jij het gevoel dat er meer in moet zitten of dat je meer bij zou willen dragen?

In deze blog geef ik je 4 stappen waar je direct mee kan beginnen om je leven leuker te maken.

Lees meer

De 3 levensvragen en 12 levensgebieden die jouw leven gaan veranderen

Herken jij de momenten dat je de uitdaging mist? Je verliest motivatie en stelt jezelf vragen als 'Waarom ben ik hieraan begonnen?' en 'Wat voegt dit nou eigenlijk écht toe aan mijn leven?'. Je weet dat je op zoek bent naar uitdaging en wilt groeien, maar je weet niet hoe. Het antwoord ga je vinden in deze 3 levensvragen en 12 levensgebieden die jouw leven gaan veranderen.

Lees meer

Ongeduldigheid. Ben jij ongeduldig? 4 tips die je gaan helpen meer geduld te hebben

Herken jij ongeduldigheid als karaktereigenschap van jezelf? Gaat jou het behalen van een doel niet snel genoeg?  Zou jij wel wat meer geduld willen hebben?

4 tips die jou gaan helpen om meer geduld te hebben.

Lees meer

Waarom je niet moet focussen op de grote 5 persoonlijkheidstest

Heb jij weleens een van de grote 5 persoonlijkheidstest gemaakt? Heb jij in een persoonlijkheidstest je kleuren bepaald? Ben jij groen, geel, rood of blauw? Tegenwoordig wordt er enorm veel geïnvesteerd in de grote 5 persoonlijkheidstests alleen wordt er meestal gewoon geld weggegooid. 

Lees meer

Tijd winnen? Tijd besparen? Ga anders naar jouw tijd kijken met deze 3 tips

Vraag jij je weleens af hoe je meer tijd kan winnen? Hoe je tijd kan besparen zodat je dat project toch nog voor elkaar weet te krijgen? Dat is de verkeerde manier van denken en ik zal je in deze blog vertellen wat je eraan kan doen zodat het je direct een gevoel van opluchting op gaat leveren.

Lees meer

Afvallen stagneert? Afvallen lukt niet meer? Breek door je plateau met deze 3 tips

Ben jij weleens met een dieet begonnen waarbij je in het begin flink gewicht verloor maar je daarna dacht: ‘afvallen lukt niet meer’? Je was zo goed bezig maar het afvallen stagneert na verloop van tijd?

Ja? Ik ook!

In deze blog zal ik je vertellen hoe dit komt. Ik ga je ook 3 tips geven hoe jij over dat punt heen komt waardoor afvallen wel weer lukt.

Lees meer

Waarom je niet moet beginnen met een 'visie'.

Heb jij weleens meegemaakt op je werk dat je met een groep bij elkaar wordt gezet en dat er gevraagd wordt om een ‘visie’? 

De meeste mensen, teams en bedrijven hebben dit niet. In het geval ze wel een visie hebben is deze vaak achterhaald of beperkt.

Logisch want beginnen met een visie is vaak gedoemd te mislukken en ik zal je vertellen waarom.

Lees meer

Wat wil ik met mijn leven? 3 musts om rekening mee te houden

Heb jij weleens dat jij net een stap vooruit gemaakt hebt maar dit niet zo voelt? Dat je eigenlijk overal blij mee moet zijn maar toch een gevoel van onvrede ervaart? En je dan afvraagt 'Wat wil ik met mijn leven?’ of 'Wat wil ik eigenlijk écht worden?'

Ik wel, of althans voorheen wel

Lees meer

Wat wil ik met mijn leven - leefplan in 5 stappen

Wat wil ik met mijn leven? Een vraag die we onszelf bijna allemaal wel eens stellen. Helaas heeft bijna niemand het antwoord op deze vraag uitgewerkt in een 'Leefplan'. De kans dat je jouw doelen zonder plan bereikt is klein. In deze blog geef ik je 5 stappen hoe je tot een leefplan komt.

 

Lees meer

Hoe moet ik dan starten? 5 tips om beginnen makkelijker te maken

Heb jij weleens het idee dat je iets meer wilt in het leven? Dat je wilt gaan beginnen met ondernemen, afvallen of een opleiding starten? Je weet alleen niet hoe of je weet niet of je er wel ‘goed genoeg’ voor bent

 

Lees meer

7 fatale fouten die jij kan maken bij jouw persoonlijke ontwikkeling

Zelf aan het nadenken over persoonlijke ontwikkeling? Of op zoek naar een coach persoonlijke ontwikkeling? Of werk je helemaal (nog) niet aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Maak deze 7 fatale fouten niet

 

Lees meer

Vrienden? Neem vandaag nog afscheid van deze 3 vrienden

Vrienden die je geluk, succes en/of energie kosten. Heb jij ze? De meesten van ons denken niet bewust na over welke vrienden we hebben. We hebben onze vrienden ontmoet op school en zijn uit gewoonte met ze om blijven gaan. Er zijn alleen 3 type vrienden die jou heel veel kunnen kosten. Ik behandel ze alle 3 in deze blog.

 

Lees meer

Beter worden in je vak – 5 tips die geen tijd gaan kosten

Beter worden in je vak? Wil jij je werken aan jezelf alleen heb jij weinig tijd over om hieraan te besteden? In deze blog krijg je 5 tips die je gaan helpen om je te ontwikkelen zonder dat ze je extra tijd gaan kosten.

Lees meer

Snel sparen – 3 redenen waarom jou dit misschien wel geld kost

Wil jij snel veel geld sparen? Als jij zou moeten kiezen tussen snel starten met sparen of nu uitgeven, kies jij dan standaard voor sparen? Weet je zeker dat je dit wilt? In deze blog geef ik je 3 redenen waarom je, als je moet kiezen tussen deze twee opties, je voor uitgeven moet kiezen.

Lees meer

Droombaan vinden in 3 stappen

Wil jij jouw droombaan vinden? Wil jij weten welke baan perfect bij jou past? Wat je echt wilt doen in je leven? In drie stappen help ik je jouw droombaan te vinden.

Je denkt nu waarschijnlijk: weer zo’n artikel over doen wat je leuk vindt, het probleem is dat ik niet weet wat ik leuk vind!

Lees meer

Hoe blijf jij zo lang mogelijk gezond

Wil jij lang gezond blijven? Weten wat de mensen eten op de plaatsen waar de minsten ziektes voorkomen? In dit artikel deel ik met je wat er gegeten wordt op de zogenoemde ‘cold spots’ voor bepaalde ziektes.

Lees meer

Waarom jij beter niet kan sparen

Spaar jij? Heb jij van huis uit meegekregen dat sparen belangrijk is? De meesten van ons beantwoorden deze vragen met ja. Weet je ook waarom je beter niet kan sparen? Ik zal je vertellen waarom niet sparen beter kan zijn. 

Lees meer

Wat is wealth? Wanneer ben je financieel gezond?

Wil jij meer verdienen, financieel gezond zijn of gewoon meer geld? Het antwoord hierop is waarschijnlijk 3x volmondig ja. Heb je er echter al ooit over nagedacht wat financieel gezond zijn voor jou betekend? Het gaat hierbij namelijk niet alleen om geld, maar meer om welvaart of totale rijkdom. Vandaar dat ik graag de term ‘Wealth’ gebruik.

Lees meer

6 gezonde gewoontes die jou gaan helpen

Wil jij gezonde gewoontes die je leven gaan veranderen? Wil jij meer bewegen, sporten, lezen, sparen, gezonder eten en doelen stellen? En wil jij dit allemaal wel maar weet je niet waar je moet beginnen. Ik ga je in dit artikel uitleggen wat de gezonde gewoontes zijn die jou gaan helpen. En hoe je die kan gaan aanleren.

Lees meer

Hoe jij wel gelukkig wordt in 5 stappen

Gelukkig? Wil jij weten wat de gelukkige 1% doet?

In de afgelopen jaren heb ik tientallen andere mogen begeleiden naar een Hawesome leven.
Van stilstand naar meer energie, succes, verbinding en geluk.

En dit kan jij ook allemaal krijgen met de volgende 5 stappen voor meer geluk:

Lees meer
Close

Wil jij een gratis maand van het Hawesome membership?

Kom meer te weten over de Hawesome5© methode en hoe die jou kan helpen om volop te leven

VERTEL ME OVER DE HAWESOME 5©
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.