Hoe moet ik dan starten? Maak beginnen makkelijker met deze 5 stappen

podcast skills May 10, 2019

Lees deze blog en maak kans op een GRATIS boek én 3 maanden coaching!

Heb jij weleens het idee dat je iets meer wilt in het leven? Dat je wilt gaan beginnen met ondernemen, afvallen of een opleiding starten? Je weet alleen niet hoe of je weet niet of je er wel ‘goed genoeg’ voor bent?

Dat heb ik ook…  wij allemaal.

Ik zal je de 5 stappen uitleggen die het starten makkelijker kan maken.

In het afgelopen jaar ben ik met ontzettend veel nieuwe dingen begonnen. Ik ben gestart aan een nieuwe coach opleiding, met bloggen, met een boek schrijven en met het ontwikkelen van een cursus en weet jij wat mooiste is? Bij alles wat ik startte had ik diezelfde gedachten. kan ik dat wel? Ben ik wel ‘goed’ genoeg? Heb ik wel genoeg ervaring/kennis/de juiste systemen. Alleen door de technieken en kennis die ik heb opgedaan doe ik het toch. En het resultaat? Ongetwijfeld ken jij het gevoel als jij iets nieuws doet en het lukt. Het voelt heerlijk en zoals ik al zei wil ik je de 5 stappen leren die ik geleerd heb om dit makkelijker te maken.

Waarom zou ik beginnen aan iets nieuws zoals een opleiding, ondernemen of afvallen?

Het belangrijkste is misschien wel dat ik wil dat je anders gaat kijken naar ‘beginnen’. Hoe jij moet beginnen is namelijk eigenlijk makkelijk uit te leggen. Waarom jij wilt beginnen met ondernemen, afvallen, een opleiding of wat het dan ook is veel belangrijker.

Jij wilt beginnen omdat jij je daardoor ontwikkelt

Dit is meteen de belangrijkste boodschap. Als jij tegen jezelf zegt dat je ergens niet goed genoeg voor bent, of te weinig kennis hebt dan is het JUIST iets waarmee je zou moeten willen beginnen. Want dan is het namelijk iets nieuws en iets waar je van gaat leren en gaat groeien. Afhankelijk van jouw leeftijd denk jij misschien nog niet aan het einde van je leven. maar ik kan je verzekeren dat jij aan het einde van je leven drie vragen aan jezelf stelt en één daarvan is wie ben ik geworden?

Dus dat idee dat jij nu in je hoofd hebt en maar voor je uit blijft schuiven of excuses voor blijft verzinnen. Dat is juist iets wat jij wilt gaan doen. Ik zal je de 5 stappen geven om het beginnen makkelijker te maken.      

#1 Bepaal wat het je oplevert om te beginnen

Wat is de hele reden dat jij ooit ergens mee begint? Omdat je het eindresultaat wilt. Je wilt de vruchten plukken van dat wat je hebt gedaan. Om dat te bereiken zul je moeten beginnen! Als ik mezelf als voorbeeld neem. De video bij deze blog is de tweede video die ik online zet.

Wat denk je dat ik tegen mezelf zeg? Precies hetzelfde als we allemaal doen. Ben ik wel goed genoeg? Heb ik wel genoeg ervaring? Vinden mensen me wel interessant? Kom ik wel goed over? Wat als ik iets verkeerd zeg?

Waarom doe ik het toch? Omdat mijn missie is om jou te leren wat ik geleerd heb. Ik heb namelijk mijn eigen leven en dat van tientallen klanten hierdoor zien veranderen en dat wil ik ook voor jou. Dat is mijn doel. Video’s en blogs helpen me om jou die informatie over te kunnen brengen. Dat is mijn motivatie om het toch te doen.

Bepaal je doel, dat is je motivatie om te beginnen.

#2 Bepaal wat de eerste stap is waarmee je wilt beginnen

Als we een doel hebben denken we vaak direct te moeilijk. Ik heb diverse coachees gehad die wilde starten met ondernemen. Nog voordat ze dat gezegd hebben hoor ik al dingen als: “Ik kan alleen mijn baan niet opzeggen.” of “Ik moet de hypotheek betalen. “. Dan denk ik direct: ‘Huh? Moet jij je baan opzeggen om te kunnen ondernemen? Wie heeft je dat verteld?”.

We maken het te groot. Als jij wilt starten kan jij klein starten. Met wat ik noem een stap van 1%. Begin met een kleine stap richting jouw doel. Dit heeft namelijk hele grote voordelen. Ten eerste kan je het er makkelijk bij hebben en daarnaast is het daardoor minder spannend en ga je het eerder doen.

Dus bepaal de eerste stap en maak die zo klein dat je hier makkelijk mee kan starten

#3 Commit jezelf om te starten

Wanneer ga jij over je grenzen heen? Zowel positief als negatief.

meestal als we beïnvloed worden door andere mensen. Hier zijn we heel gevoelig voor. Wij willen namelijk niet afgaan voor een groep. Als je dit weet kan je dit inzetten. Hoe moet je hiermee beginnen?

Simpel: Wil jij ergens mee gaan starten spreek het dan hardop uit naar een vriend of collega. Wil jij je helemaal committen? Huur dan een coach in.

Dus zeg tegen iemand waar je mee wilt beginnen en wanneer.

Wil je een vliegende start maken? Geef commentaar onder deze blog. Waar wil jij wanneer mee beginnen? Dan zal ik en de andere lezers je verantwoordelijk houden.

#4 Bereid je voor. Voordat je gaat starten

Als je gaat beginnen wil je absoluut voorkomen dat je de eerste dag tegen een probleem aanloopt waardoor het niet gaat. Als jij maandag wilt gaan starten met hardlopen maar je hebt geen hardloopschoenen dan is je positieve momentum direct weg. Dus bereid je voor, wat heb jij nodig voor die eerste stap? Je kan altijd uitbreiden en verbeteren alleen zorg dat die eerste stap voldoende is voorbereid zodat je het kan doen.

Bereid je voor en doe dit VOORDAT je gaat starten

#5 Begin!

Zoals ik net al zei is het heel natuurlijk om tegen jezelf te zeggen dat je het niet kan of dat niet goed genoeg bent. Iedereen doet precies hetzelfde. het mooie is dat de mensen die jij bewondert om wat ze doen precies hetzelfde hadden toen ze begonnen (en nu nog steeds).

Ik hoef met het opnemen van video’s niet ineens net zo goed als Brendon Burchard te zijn. Nee, ik wil mezelf ontwikkelen en leren. Die man heeft 15 jaar ervaring met het opnemen van video’s, maar hoe is hij zo goed geworden als hij nu is? Juist door te beginnen en te leren.

En dat doe ik ook. Ik begin en mijn ambitie is om jou iedere dag te inspireren om jouw leven te leven. Ik hoor ook graag hoe ik het doe. Alle feedback is welkom want over 15 jaar wil ik wel net zo goed zijn als Brendon Burchard of eigenlijk, iets beter nog ­čśë

Dus ik begin en ik hoop dat ik jou hiermee inspireer om hetzelfde te doen.

Met deze blog wil ik 1000 mensen inspireren om een stap te gaan zetten. Te beginnen met iets wat jij al langer aan het uitstellen was. Post onder deze blog jouw verhaal. Waar ben jij mee begonnen? De 10 beste inzendingen krijgen als eerste mijn boek gratis en de aller beste inzending wint 3 maanden gratis coaching.


Dus deel jouw verhaal of deel dit artikel met iemand die volgens jou nu echt moet beginnen!

Stop met stilstaan, start met leven!

Dennis

Wil jij mijn gratis mini cursus ontvangen? De 5 stappen naar ALTIJD meer succes, geluk en energie?Laat hier je email achter!

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te laten groeien en ontwikkelen naar een gelukkig en Hawesome leven. Ik geloof dat met deze stappen iedereen zich kan ontwikkelen naar een gelukkig leven op de 12 levensgebieden. Met dit artikel wil ik jou kennis meegeven dat je nieuwe inzicht geeft en motiveert om een stap te zetten in jouw leven.

Geef jouw feedback hieronder, wat vind jij van deze blog? Dan leer ik er ook nog van, zodat ik mijn blogs steeds interessanter voor jou kan maken.

Er wordt gevraagd om een email adres. Ik stuur je geen reclame toe. Dit email adres is puur om te voorkomen dat er veel spam via mijn site bij mij terecht komt.

Luister: ‘Hoe moet ik beginnen’ als podcast op Spotify of hieronder:

 
 
 Bekijk: ‘Hoe moet ik beginnen’ op youtube:

Deel deze blog met je vrienden:

hoe moet ik beginnen / starten
quote starten dennis loots
Close

Wil jij 30 dagen gratis gebruik maken van het membership met toegang tot 25+ trainingen?

Kom meer te weten over de Hawesome5© methode en hoe die jou kan helpen om volop te leven!

Claim 30 dagen gratis membership
Close

75% Complete

Claim gratis membership

Direct toegang tot 25+ trainingen

Geen verplichtingen of directe verlening