Deze catastrofale fout maak jij als professional 

health intellect wealth Aug 26, 2019

Zie door de bomen het bos weer en zet die volgende stap

 

Leer in dit artikel hoe je door de bomen het bos weer ziet in een wereld waarin meer geroepen dan geleverd wordt. Pas de principes uit dit artikel toe en maak stappen op je gezondheid, financiën ÉN in je carrière

 

Er is een gigantische mismatch tussen vraag en aanbod tegenwoordig.

 

Aan de ene kant staat een kleine groep experts te schreeuwen: 

“Eet gezonder” 

“Focus op je sterktes” 

“Volg je passie”

 

En aan de andere kant staat een hele grote groep professionals te roepen “ja maar HOE DAN?”

 

Zonde want hierdoor zie jij waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer.

Dat is jammer want door kennis op de juiste volgorde toe te passen wordt je makkelijker gezonder, succesvoller en gelukkiger. In dit artikel de eerste stappen.

Jij bent te vroeg gespecialiseerd

Misschien wel de grootste fout in de huidige samenleving is dat wij mensen opleiden tot specialist nog voordat ze de basis geleerd hebben.  

 

We leiden ons op tot bedrijfskundige, marketeer of advocaat maar een opleiding ‘omgaan met collega’s’ en ‘werken op een kantoor’ hebben we nooit gehad. 

 

Sterker nog, jij bent niet opgeleid in dat wat écht belangrijk is in je leven:

Je hebt nooit geleerd wat gezonde voeding is.
Je hebt geen cursus beleggen en financiën gehad. 

Tenzij jij die later gevolgd hebt nooit een training omgaan met 244 projecten en een gezin gehad (ja die bestaan zeker).
Sterker nog de meeste van ons weten niet hoe ze de juiste carriere keuze maken waardoor een groot deel van ons binnen het verkeerde bedrijf zitten.   

 

Gelukkig heb je wel  ‘de 124 beste business school modellen’ geleerd waar je dus zeer weinig mee opschiet. 

Je leert details terwijl je de basis niet kent

Iedereen worstelt met dit probleem alleen het huidige antwoord werkt niet. We weten dat er een probleem is en we willen dit het liefst zo snel mogelijk oplossen dus zoeken we naar een ‘quick fix’ oplossing. 

 

We vragen één van de 2000 lifestyle coaches om hun voeding- en trainingsschema want zij zijn fit geworden en we denken dat andere door hetzelfde trucje net zo fit zullen worden.  

 

We vragen de marketing expert naar hun ‘funnel marketing strategie’ omdat hun succes geboekt hebben met die funnel strategie, die vervolgens niet werkt omdat jouw product niet goed genoeg is. 

 

Dit werkt niet. 

 

Wanneer jij de basis niet kent krijg je geen resultaat door een trucje te leren. 

 

En dat terwijl de basis simpel is.

80% van het resultaat krijg je door 20% van de kennis toe te passen. 

Het bekende pareto principe geldt op ieder gebied in jouw leven. 

 

Het doet er namelijk niet toe of eieren en zuivel nou wel of niet gezond voor je zijn als jij toch 20% van je energie uit junkfood haalt. 

 

Of jij nu in corporate of treasury bonds moet beleggen is een totaal nutteloze vraag wanneer jij nog niet maandelijks geld overmaakt naar een investeringsrekening.

 

Wat de juiste volgende rol binnen jouw bedrijf is maakt niet uit als jij er niet in slaagt om uit te blinken in je huidige rol. 

 

We focussen op de details terwijl we de basis niet op orde hebben. 

Begin met de basis en de details komen vanzelf

Helaas heb jij de basis nooit geleerd op school. 

Nadat we hebben leren lezen, schrijven en tellen wordt ons direct gevraagd om ons te specialiseren. Nog voordat we de belangrijkste basisvaardigheden geleerd hebben op de voor ons allemaal belangrijkste gebieden: onze gezondheid, carrière, financiën en relaties.  

 

Dat terwijl de basiskennis totaal niet moeilijk is. 

Weten wat gezonde voeding is, is makkelijk.
De beleggingsstrategie leren die over de afgelopen 30 jaar meer dan 7% rendement had gemaakt is makkelijk.
De belangrijkste eigenschappen leren die zo goed als alle succesvolle leiders en ondernemers gemeen hebben is makkelijk.

Ja, helaas is toepassen wat lastiger alleen wanneer jij de kennis niet hebt is toepassen onmogelijk. 

De eerste 4 makkelijke stappen die je gegarandeerd gezonder, gelukkiger en succesvoller maken

1. Verwissel bewerkte voeding voor groente

Het maakt niet uit hoeveel verwarring jij denkt dat er is in voedingsland (de waarheid is dat dit best wel mee valt wanneer jij je er in zou verdiepen), iedere gezondheidsexpert is het hierover eens: bewerkte voeding is rommel. 

 

Of jij nu wilt afvallen, gezonder of fitter wilt zijn dit helpt je altijd: 

Eet minder bewerkte voeding (alcohol en alle voeding waar suiker, zonnebloem-, raapzaadolie of een andere olie of suiker variant aan zijn toegevoegd) en verwissel deze voeding voor groente.

 

Wat jij jezelf ook afvraagt over voeding is totaal irrelevant wanneer jij 20% van je energie uit alcohol of bewerkte voeding haalt.

2. Start met beleggen

Iedere financieel expert zal je vertellen dat je geld op een spaarrekening laten staan je geld  kost in plaats van oplevert (door de inflatie). Welke beleggingsstrategie voor jou de juiste is, dat is een vraag voor later als jij nog niet maandelijks een automatische overboeking naar een aparte beleggingsrekening hebt ingesteld. 

3. Slaap voldoende

Wie jij ook zal vragen over energie, optimaliseren van je concentratievermogen of succesvol worden als leider ze zullen allemaal het belang van voldoende slaap bevestigen.


Of dit nu 7,8 of 9 uur is dat maakt niet zo heel veel uit wanneer jij nog niet minsten 7 uur per nacht slaapt (en haal maar een paar uur af van die nachten met 5+ glazen alcohol van te voren). 

4. Investeer in jezelf

De belangrijkste eigenschap? Investeer in jezelf. Iedere succesvolle atleet, leider en ondernemer hebben een grote gemene deler. 1 eigenschap die ze allemaal hebben: ze investeren in zichzelf. Dus doe dat ook, de meeste van ons stoppen met leren nadat we van school komen dat is zonde. Investeer in jezelf, 15 minuten per dag is voldoende om te leren wat gezonde voeding is, om te leren hoe je succesvol kan beleggen in enkele uurtjes per jaar en wat de belangrijkste eigenschappen zijn om die volgende promotie te behalen. 

 

Als je 1 ding doet uit dit artikel, doe dan dit. Maak een gewoonte van 15 minuten per dag leren.  

Samenvatting, de catastrofale fout die jij als professional maakt en de 4 makkelijke stappen om dit op te lossen

 

Helaas is ons op school nooit de basiskennis geleerd over wat echt belangrijk is, onze gezondheid, relaties, financiën en carrière. Dit zorgt ervoor dat er enorm veel verwarring lijkt terwijl die er niet is, we zoeken naar een quick fix die 99 van de 100 keer niet bestaat. Terwijl de waarheid is dat de basiskennis makkelijk is. Ja lastig, alleen niet moeilijk. 

 

Nu jij dit weet kan je boos worden op je school en lopen klagen dat je die kennis nooit gehad hebt. De waarheid is namelijk dat je veel ellende bespaart had kunnen blijven als dit ons eerder was verteld. 

 

Of je accepteert wat het is en je start met jezelf ontwikkelen en het toepassen van de eerste stappen dan zal je gezonder, succesvoller en gelukkig worden. 

 

Wil jij de basiskennis op al deze levensgebieden? Die kan je hier gratis krijgen.

 

Heb jij vragen? Opmerkingen let me know.  

 

Close

Wil jij 30 dagen gratis gebruik maken van het membership met toegang tot 25+ trainingen?

Kom meer te weten over de Hawesome5© methode en hoe die jou kan helpen om volop te leven!

Claim 30 dagen gratis membership
Close

75% Complete

Claim gratis membership

Direct toegang tot 25+ trainingen

Geen verplichtingen of directe verlening